Hobro Byhaver

Spændende nye byhaver ved GASmuseet

Har du grønne fingre og drømmer du om et grønt fællesskab?

Netop nu etableres Den Grønne Lund, Hobro Byhaver på Hobro Havn. Byhaverne oprettes på den ledige byggegrund ved siden af GASmuseet. Den Grønne Lund er inspireret af den globale grønne bølge med interesse for energi og natur, ligeledes interessen for at indgå i grønne fællesskaber i byerne og at vi sammen gør noget for at få mere natur i vores byer.

Den Grønne Lund kommer i første omgang til at rumme 20 haver lavet på pallerammer på 80x120 cm, som samtidigt fyldes med jord. Man kan få en have selv eller dele den med andre, så man er flere om en have. Man har selv ansvaret for egen have og nyder til gengæld også selv de færdige grøntsager. Alle haver er gratis men skal vedligeholdes aktivt.

Initiativtagerne er Red Barnet og GASmuseet samt 4H, der som led i foreningens byhaveprojekt støtter med tilskud til etableringen af Den Grønne Lund. Produktions Højskolen i Hobro har fået leveringsordren på borde og bænke, og medvirker også i opsætningen af haverne. Derudover har firmaerne Ole Grønlund, Døstrup Vognmandsforretning, Entreprenørfirmaet Karl Jensen, XL Hadsund, Ellengård Planteskole ved Bjerringbro og Florise i Hobro givet tilsagn om at sponsorere forskellige dele til haverne.

Den Grønne Lund og haverne bliver afgrænset med to cirkler på grunden. Som en lund eller oase med borde og bænke, således at man kan sidde og nyde væksten i bedene og udsigten til den skønne fjord.De to cirkler er inspireret af vikingeborgen Fyrkat, der ligger blot få kilometer fra byhaverne. På den måde knyttes der klare forbindelser mellem områdets nutid og fortid.

Visionen er en udvidelse af konceptet næste år. Dette hvis flere vil være med, fordi så vil vi kunne udvide med flere haver, hvis efterspørgslen er der.  I første omgang starter vi med 20 haver, som bl.a. GASmuseet, Red Barnet, Børnehuset Jernbanegade, Bymarksskolen og Ældresagen alle er med i fællesskabet om at dyrke.  Grundtanken er at vi gerne vil tænke på tværs af generationer og denne vej dele viden om det grønne i fællesskabet. Den grønne Lund ligger helt fantastisk med udsigt til fjorden og på et areal der er stort, således at vi kan udvide, hvis der bliver grundlag for det”, fortæller Hanne Thomsen leder af GASmuseet i Hobro.

”Med Den grønne Lund håber vi, at vi sammen kan skabe et sundt socialt liv på tværs af generationer om haven og det samtidig med at vi dyrker tomater, rabarber eller måske persille og hvad man ellers kan drømme om, når man har grønne fingre. Det har været skønt at mærke al den gode energi, som er omkring projektet indtil nu, og det har bekræftet os alle i at tiden er helt rigtig, for et sådant tiltag i Hobro. Fra Red Barnet Mariagerfjord vil det være foreningens projektkoordinator Michelle G. Bach, som vil være den ansvarlige på projektet. Snart vil Michelle også oprette en Facebook side, hvor nyhederne om og fra Den Grønne Lund kan følges. Vi håber med Den Grønne Lund at vores lokale børn sammen med voksne vil kunne opleve glæden med at arbejde i jorden, at opleve de forskellige afgrøder vokse men vigtigst af alt er den sociale kontakt om de mange fælles haver til gavn for børnene”, udtaler formanden for Red Barnet Mariagerfjord Janne Jensen.

Hvis du allerede nu tænker, at du og din familie gerne vil have et bed og være med i fælleskabet i Den Grønne Lund på havnen i Hobro kan der rettes henvendelse til Hanne Thomsen på GASmuseet  tlf. +45 53715121 eller mail hanne@gasmuseet.dk eller til Red Barnet på mail mariagerfjordlokalforening@redbarnet.dk